Apartamentele în blocurile noi, mai scumpe. De ce le preferă constănțenii

0
1125

O perioada lungă de timp românii și-au dorit apartamente în blocuri vechi, datorită rezistenței lor. În prezent, însă, apartamentele noi sunt mai căutate. Asta și pentru că în ultimii 20 de ani, construirea de anasambluri rezidențiale a luat amploare, iar orașul Constanța a fost unul din preferatele investitorilor imobiliari.

Un bloc abia construit are un aspect mult mai plăcut decât blocurile gri din cartierele muncitorești, iar în apartamente totul este nou. Rețeaua electrică, țevile și toate aceste elemente sunt și ele noi, deci nu vor trebui schimbate prea curând. Acestea sunt câteva din aspectele care i-au făcut pe constănțeni să își cumpere un apartament într-un bloc nou, în detrimental unuia într-un imobil mai vechi, chiar dacă de regulă aceste locuințe sunt mai scumpe cu 20-30%.

Am ales un apartament în bloc nou în primul rând ca să am opțiunea de a alege compartimentarea pe care mi-o doresc, să nu găsesc pereâi în patru culori cum mai găsești la unii în casă, un perete mov, unul galben, etc. Apoi, am ales nou pentru că m-am gândit că vecinii vor fi mai tineri, cu mentalitate modernă, iar comunitatea la fel. Și nu în ultimul rând, atunci când am decis să îmi cumpăr apartament, m-am mai gândit la faptul că mi-ar plăcea să fiu primul locatar, fără să fi locuit altcineva înaintea mea. E vorba de energie, miros plăcut și calitatea construcției”, a precizat Cristian N., un constănțean care și-a achiziționat recent un imobil în cartierul Tomis Plus.

O altă constănțeancă care și-a cumpărat în acest an un apartament cu două camere într-un bloc nou susține că a ales această opțiune pentru că blocurile noi oferă o gură proaspătă de oxigen pentru tineri.

„Am preferat să îmi achiziționez un apartament ăn bloc nou pentru că este totul nou. Nu îmi mai place să stau într-un bloc vechi unde casa scării este nerenovată și cu miros urât de la beci, cu un lift vechi, fără camere de luat vederi s.a. În plus că este o adevărată problem cu parcare, iar la un bloc nou, locul de parcare îți apartine cu acte în regulă fiind prorietatea ta. Un alt punct forte este decalcifierea apei la robinet (doar la apa rece de la bucătarie). Blocul unde voi locui are un dispozitiv în subsolul blocului unde ne decalcifiază apa și numai este nevoie să cumperi apă plată, plus multe altele. Asa că, eu consider că blocurile noi sunt ca o gură de aer proaspat pentru noi cei tineri din ziua de azi”, a declarat Maria V.

Printre facilitățile pe care un bloc nou construit le oferă se numără locuri de parcare în garajul subteran, locuri de parcare pentru oaspeți, spații de depozitare la subsolul imobilului, servicii administrative și de securitate, precum pază și supraveghere video, interfon, centrală termică proprie de apartament sau de bloc și spații amenajate de joacă pentru copii, iar unele au și piscină exterioară. La Constanța s-au construit zeci de astfel de blocuri în ultimii ani și multe dintre ele se află și în momentul de față în proces de ridicare.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.