Aproape 1500 de cadre medicale și personal auxiliar din unitățile sanitare constănțene au avut COVID-19

0
190
Personal medical echipat COVID. FOTO C.S.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 29.074 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 716 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 269 de persoane internate, dintre care 254 din județul Constanța și 15 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 3.551 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 1.519 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 292 de cadre didactice, 693 de elevi, 176 de studenți și 88 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.489 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (342), asistenți medicali (688) și personal auxiliar (459).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 64 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 46 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 65 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 62 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 15 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 17 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.167 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 162 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 59.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 66 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 20 ianuarie a.c., peste 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.374 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.