Aproape 2.000 de cazuri de COVID-19 în unitățile sanitare din județul Constanța, în rândul personalului medical

1
483
Personal medical echipat COVID. FOTO C.S.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 46.645 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.339 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.   

În acest moment, sunt 334 de persoane internate. De asemenea, la nivelul județului sunt 1.959 de persoane aflate în carantină la domiciliu și 1.677 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul pandemiei, până în prezent, 568 de cadre didactice, 1.528 de elevi, 284 de studenți și 170 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.939 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (427), asistenți medicali (884) și personal auxiliar (628).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 289 de teste antigen rapide și 665 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, 64 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 9.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 77 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 23 septembrie a.c., 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.290 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

1 COMENTARIU

  1. Foarte interesant. Nimeni nu se mai îmbolnăvește de gripă normală, acum TOȚI au covrig19. Mi-e milă de cei care cred și silă de cei care declară toți bolnavii ca fiind infectați EXCLUSIV cu covrig19… Eu cred că e pandemie de prostie și nesimțire…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.