Aproape tot spațiul verde necesar blocului ce se construiește pe terenul consilierului județean Edward Nedelcu se va amenaja pe acoperiș, nu la sol

1
1075

În luna mai a.c., Dakonis Imobiliar S.R.L. a obținut autorizația de construire pentru blocul de opt etaje pe care vrea să îl ridice pe terenul consilierului județean U.S.R. Constanța Edward Ilyus Nedelcu, vizavi de Centrul de Scafandri. Au demarat, deja, lucrările și se toarnă fundația imobilului.

Au demarat lucrările la ansamblul imobiliar Roberto Residence, pe terenul consilierului județean U.S.R. Edward Ilyus Nedelcu de pe Bulevardul 1 Mai, vizavi de Centrul de Scafandri. Blocul va avea regim de înălțime S+P+8E.

Însă, potrivit site-urilor de imobiliare, dar și anunțurilor de la fața locului, ansambulul va include două clădiri de locuințe colective, cel de-al doilea pe terenul de lângă. În total 90 de apartamente, dintre care 40 în primul bloc, și spații comerciale la parter. Locuințe de două și trei camere, cele de două camere fiind deja scoase la vânzare cu 77.000 de euro.

Terenul are o suprafață de 992 mp și are ca vecini Bulevardul 1 Mai, la est, Grădinița nr. 42, la sud, Grupul Școlar SNC, la vest, și terenul pe care se va construi celălalt bloc, la nord.

Inițial, se propunea ca imobilul să aibă un regim de înălțime 2S+P+8E, cu 51 de locuri de parcare, dintre care 22 la fiecare subsol și șapte pe teren. Tot la sol, se vor amenaja doar 49,6 mp din spațiile verzi necesare, restul de 248 mp urmând a fi asigurați pe terasa circulabilă – adică o găselniţă! O soluție pe care mulți dezvoltatori imobiliari o adoptă, în cazul în care nu au destul teren pentru blocul pe care vor să îl construiască, deoarece vor să scoată cât mai mulți bani de pe urma investiției, însă în majoritatea cazurilor această nu este benefică. De cele mai multe ori, spațiile verzi de pe acoperiș nu sunt îngrijite și se usucă.

Terenul aparține consilierului județean U.S.R. Constanța Edward Ilyus Nedelcu, iar acesta a semnat un contract de asociere în participațiune cu firma care va construi imobilul de opt etaje, Dakonis Imobiliar.

„Ne-am asociat în 2017, printr-un contract de asociere în participațiune, urmând ca firma să se ocupe de toate actele necesare și de construire. Pe teren se afla un punct de lucru al societății mele, pe care l-am desființat în 2019. După finalizare construcție, voi primi un procent din numărul de apartamente amenajate“, ne-a declarat Edward Ilyus Nedelcu.

Dakonis Imobiliar are ca asociați pe Adam, Nicoleta și Cociu Pașata, ultimul fiind și administrator. În 2020, firma a realizat o cifră de afaceri de 4,7 milioane de lei și un profit de 154.233 de lei, având un număr mediu de patru angajați.

Valentin ISPAS

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu de unde toti consilierii au terenuri , spatii comerciale, bani de ridicat blocuri , etc.
    La Tomis Park , s-a mutat gardul pe spatiul verde de pe trotuar. Au mai castigat vreo 2 metri . Cand esti smecher primaria nu zice nimic. La cata mizerie au facut la iesirea din santier nu cred ca le-a dat nicio amenda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.