Aproximativ 50 de năvodăreni, sancţionaţi de Poliţia Locală

0
1880
Foto: Primăria Năvodari

Poliția Locală Năvodari a sancţionat aproape 50 de persoane ca urmare a acţiunilor tematice şi a misiunilor de patrulare. Astfel, poliţiştii locali au efectuat, în intervalul 01.11-15.11.2020, verificări specifice, vizând probleme de ordine publică, siguranţă rutieră, control comercial, de prevenire a răspândirii coronavirusului şi nu în ultimul rând de sancţionare contravenţională a celor care au încălcat normele stabilite în actele normative date în competenţă.

Pe parcursul intervalului menţionat au fost legitimate 308 persoane şi au fost sancţionate 47 persoane. Poliţiştii locali au răspuns unui număr de 78 de sesizări. De asemeea, s-au desfăşurat activităţi în comun cu Poliţia Năvodari privind respectarea prevederilor Legii 55/2020. În urma activităţilor de verificare şi control desfăşurate pe parcursul acestor zile, au fost aplicate 47 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.680 lei, ca urmare a tulburării ordinii şi liniştii publice, încălcarea regulilor de circulație, încălcarea regulilor privind gospodărirea orașului (depozitare gunoaie, curațenia stradală, etc.), blocarea locurilor de parcare, a căilor de access sau a altor vehicule, încălcarea prevederilor stabilite în timpul stării de alertă, a legii 55/2020, dar şi încălcarea normelor de conviețuire socială.

Totodată, pe timpul îndeplinirii misiunilor s-au verificat zilnic persoanele carantinate sau aflate în izolare, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare şi reglementările DSP. Poliţiştii locali au supravegheat terenurile de joacă și parcurile amenajate pe raza orasului. S-au desfăşurat acţiuni de depistare a persoanelor care nu respecta prevederile Lg. 55/2020. De asemenea, s-a asigurat ordinea publică la Stadionul FLACARA, pe timpul desfășurării activității sportive.

Totodată, s-a urmărit respectarea de către agenţii economici a obligației privind funcţionarea teraselor. S-au desfășurat acțiuni de prevenire și sancționare a conducătorilor auto care au încălcat prevederile OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în limita competențelor atribuite prin Legea nr. 155/2010 – legea poliției locale. “S-a asigurat fluența traficului rutier, și asigurarea ordinii și liniștii publice, în zona instituţiilor de învăţământ, până la închiderea lor temporară. S-a acționat în vederea degajării zonelor in care se efectuau lucrări edilitare sau remedierea unor avarii. S-a verificat starea iluminatului public, neregulile fiind transmise echipei ce asigura mentenanţă. S-au desfășurat acţiuni de prevenire si sancţionare a încălcării prevederilor Lg. 61/1991 privind tulburarea ordinii şi liniştii publice, vizând zonele de unde se primesc cele mai multe sesizări. S-au desfășurat acțiuni de verificare a parcurilor, piețelor, locurilor aglomerate, în vederea prevenirii încălcării prevederilor legislaţiei privind starea de alertă”, susţin poliţiştii locali.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.