Arafat, despre carambolul cu 40 de mașini implicate pe A2: “A fost activat planul roşu de intervenţie. Un elicopter SMURD de la Galați va ateriza acolo”

0
1087

Echipaje ISU de la Calărași, Ialomița, București și Constanța acționează pe Autostrada A2, din cauza unui carambol cu numeroase mașini implicate. A fost activat planul roșu de intervenție. Raed Arafat, șeful IGSU, a anunțat faptul că un elicopter SMURD din Galați va ateriza acolo. Traficul rutier este oprit vineri dimineaţa pe A2 Bucureşti – Constanţa, fiind deviat pe DN 22C. 17 persoane sunt evaluate de medici, dar numărul acestora poate crește, anunță dr. Raed Arafat. A fost activat planul alb pentru primirea victimelor la Spitalul Județean Constanța.

Din primele informații, pe A2 ar fi avut loc două accidente. Primul s-a produs la km 181, pe sensul de mers București – Constanța. Au fost implicate trei autoturisme și 5 persoane au fost rănite. La doi kilometri depărtare s-a produs carambolul în care au fost implicate peste 40 de mașini.  Evenimentul este în dnamică.

Potrivit ISU Constanța, au fost preluate, până la acest moment, de la locul accidentului, un număr de 17 persoane rănite. Între victime sunt și 5 copii. Toate victimele sunt conștiente și cooperante, dar au mai multe traumatisme în urma accidentului.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral, judeţul Constanţa, s-a produs un carambol în care inițial au fost implicate 20 de autoturisme.

Conform primelor informaţii, două persoane au fost rănite, dintre care una este încarcerată. Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanţa, formându-se coloane de autoturisme pe o distanţă de 3 km.

Până la acest moment, pentru gestionarea situaţiei, au fost alocate echipaje din mai multe judeţe: ISU Constanţa – 3 autospeciale de stingere, 1 descarcerare, 3 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, 2 ambulanţe SAJ; ISUBIF – un Punct medical avansat, o autospecială descarcerare grea, o autoscară, un punct comandă mobil, 12 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple; ISU Călăraşi – o autospecială descarcerare, 4 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple; ISU Ialomiţa – o autospecială descarcerare, o ambulanţă SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.

A.V.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.