VIDEO. ARSVOM trece în subordinea Departamentului pentru Situații de Urgențe

0
683
Ministrul Lucian Bode. FOTO Cătălin SCHIPOR

Cu toate protestele angajaților de la ARSVOM, aceasta va ajunge la MAI, mai exact, va fi sub directa coordonare a DSU. Decizia este una finală și a fost anunțată de ministrul Lucian Bode, aflat la Cernavodă.

Ministrul Bode a declarat legat de acest subiect că, a fost constituit un grup de lucru interministerial care lucrează la un proiect de act normativ care să ducă la preluarea ARSVOM de la Ministerul Transporturilor la MAI, în subordinea DSU.

Având în vedere rolul şi responsabilităţile celor două autorităţi în domeniu, în special ARSVOM, şi mă refer la rolul pe care îl au în domeniul situaţiilor de urgenţă, domeniu pe care îl gestioneză Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, am constatat necesitatea iniţierii demersurilor pentru integrarea în cadrul MAI şi coordonarea acestui de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. În acest sens, a fost constituit un grup de lucru interministerial în scopul elaborării unui proiect de act normativ necesar pentru preluarea ARSVOM şi Centrului de Coordonare a activităţilor de căutare şi salvare a vieţii omeneşti pe mare din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în cadrul MAI. Nicio clipă nu s-a pus problema desfiinţării ARSVOM”, a declarat ministrul internelor.

ARSVOM nu va fi desființată, dar nu va rămâne în actuala formulă, agenția urmând a fi restructurată.

„Categoric este o instituţie cu rol esenţial în domeniu, ea are nevoie pentru că eu cunosc foarte bine de anul trecut la Ministerul Transporturilor, are nevoie de un proces de restructurare, dar nicidecum nu se pune problema desfiinţării. (…) acest grup de lucru interministerial va pune pe masa Guvernului, a celor doi miniştri, Transporturi şi Interne, o propunere în sensul în care noi ne-am exprimat intenţia de a prelua prin DSU coordonarea acestei agenţii”, a precizat Lucian Bode.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.