Așa-numitul Pod al Îndrăgostiților din Parcul Tăbăcărie, din nou un pericol pentru constănțeni

0
1213

Podul de metal din Parcul Tăbăcărie a ajuns, iar, într-o stare deplorabilă, reprezentând un pericol pentru constănțenii care îl traversează. Ultima oară a fost reabilitat în 2014.

Podul de metal ce traversează Lacul Tăbăcărie s-a degradat iar și deși constănțenii atrag atenția încă din 2019 asupra acestui lucru, Primăria nu a luat nicio măsură pentru a-l repara. Balustrada s-a rupt în foarte multe locuri, pe unele porțiuni chiar lipsește cu desăvârșire, deci oricine poate cădea în apă. Bucata de tablă de pe mijlocul său s-a rupt și ea și s-a ridicat în unele locuri, nemaifiind prinsă, astfel că trecătorii se pot împiedica. Iar scândurile din lemn au început și ele să se distrugă, unele sunt rupte, au reapărut găuri în calea de traversare și constănțenii pot rămâne cu piciorul într-una din ele.

Cel mai grav este că așa-numitul Pod al Îndrăgostiților, de peste un canal al Lacului Tăbăcărie, se desprinde de barele de care este suspendat, deoarece multe dintre ele s-au rupt, așa că se poate prăbuși în apă. Atât de bine a fost reabilitat ultima oară, că structura de susținere cedează încet-încet, încă de acum câțiva ani, după cum menționam mai sus. Normal, de vreme ce nu s-au investit nici 5.000 de euro, după cum anunțau reprezentanții administrației locale în 2014. Probabil a fost reparat doar de imagine, după protestul constănțenilor cu doar o lună înainte de demararea lucrărilor.

Despre cum arată mobilierul urban din zonă, băncile și coșurile de gunoi, nici nu are rost să mai vorbim. Nici despre gunoaie din lac, mai ales că acesta nu aparține Primăriei, deși Municipalitatea vrea să îl preia.

Podul a fost construit între anii 1974 și 1976, a fost reabilitat în 1999 și, iar, în 2014.

Când credeți că va reacționa noua administrație locală și îl va repara? Vom reveni!

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.