Așa sunt întâmpinați elevii într-o școală gimnazială: cu un bidon și un lighean pe post de chiuvetă

0
148
Lavoar improvizat dintr-un bidon și un lighean, într-o școală

Un lighean pus pe un scaun, iar pe perete, prins cu sârmă, un bidon de 20 de litri din care curge apa. Aceasta era chiuveta în care elevii unei școli din Vrancea ar fi trebuit să se spele pe mâini, începând de luni, scrie Realitatea.

Ciudata improvizație a fost descoperită la un control în unitatea de învățământ. Șocantă este, însă, motivația primarului. Acesta spune că un învățător a făcut acest sistem, în care elevii ar fi trebuit doar să spele buretele. Ulterior, s-a mai gândit și a decis să desființeze improvizația. 

,,Şcoala respectivă e modernizată, are grup sanitar cu tot ce-i trebuie. Improvizaţia aparţine unui învăţător, căruia conducerea şcolii i-ar fi zis să termine cu prostia de acolo, dar s-a încăpăţânat şi l-a păstrat acolo, vezi Doamne, să ude burețelul”, a declarat primarul comunei Bănel Bărbieru.

Prefectura Vrancea a făcut publică pe contul de Facebook al instituţiei fotografii dintr-o școală din localitatea Tătăranu, unde echipele de control au găsit o improvizaţie pe post de chiuvetă pentru copiii. Primarul comunei spune că a cerut conducerii unității de învățământ să renunțe la „prostia de acolo”.

Controlul a avut loc joi, 9 septembrie. „Școala gimnazială din comuna Tătăranu, sat Tătăranu, unitate școlară cu lipsuri evidente la capitolul dotări de mobilier și amenajări interioare. Conform evidențelor Primăriei comunei Tătăranu, pentru această unitate școlară s-a depus la MLPDA solicitare de includere în programul de reabilitare/modernizare”, a notat Prefectura.

După ce imaginea a devenit publică, primarul a declarat că învăţătorului i s-a spus clar să desfiinţeze lavoarul improvizat.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.