Asfaltare de mântuială ca înainte de alegeri, la Amzacea

0
110

Când spuneam că în preajma alegerilor toți primarii se grăbesc să arate că au treabă și că fac și ei ceva, unii dintre ei ne-au reproșat că exagerăm. Iată că nu este nicio exagerare, iar rezultatele încep să se vadă. Unele lucrări de asfaltare, derulate ”în viteză” în apropierea alegerilor locale de anul trecut, au început să se deterioreze. De ce? Pentru că au fost făcute de mântuială.

De exemplu, în localitatea constănțeană Amzacea s-a efectuat o imitație de asfaltare a unor străzi, dar fără respectarea pașilor care erau fireși, în prealabil. Mai exact, cei responsabili cu lucrările au făcut cumva să scoată ochii cetățenilor, să vadă că se asfaltează ceva, însă nimeni nu a sesizat că asfaltul a fost turnat fără a se face sistematizarea, cu delimitarea tramei stradale, a trotuarelor și montarea bordurilor. Nu. Acolo s-a turnat direct asfalt, ca să ia ochii lumii.


Ca urmare a acestor nereguli, asfaltul a început să se rupă în bucăți pe marginea străzilor, așa cum se poate vedea în imaginile alăturate. Cantitățile de precipitații din ultima perioadă au contribuit și ele, și iată cum trebuie cheltuiți alți bani din bugetul local.

Ce spune primarul


Reprezentanții administrației publice locale spun că lucrările nu au fost finalizate din anumite motive:


”Avem în derulare un proiect ce cuprinde mai multe străzi din Amzacea, aproximativ 5 kilometri și din Scărișoreanu, 7 kilometri și în Casimcea se va lucra. S-a produs în acest incident neplăcut pentru că, constructorul mi-a trimis o adresă, anume, pe perioada iernii să oprească lucrările, de aceea s-a surpat, pentru că lucrările nu sunt finalizate, ne referim aici la acostament, rigole. Le-am transmis să se reînceapă lucrările, să nu așteptăm până în martie, ca să nu mai fie afectate și alte străzi. Au fost afectate: Șoseaua Nordului, strada Viilor. Lucrarea nu este finalizată, se află în curs de execuție, având ca termen anul 2022”, a declarat pentru Focus Press, Romică Stan.


Însă adevărul îl știe toată lumea. Îi transmitem și noi domnului primar că nu se asfaltează într-un asemenea mod. Cand te apuci de asfaltat, se începe cu ”începutul” și se duce lucrarea până la capăt, nu se lasă peste iarnă. Dar așa e înainte de alegeri.

Daniel ALBU


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.