Asociația Armatorilor de Nave de Agrement cere ajutorul autorităților tulcene

0
603
Lucrările la faleza din Tulcea îi nemulțumesc pe transportatori

Asociația Armatorilor de Nave de Agrement Tulcea face un apel la autoritățile locale pentru a-i ajuta, pandemia și lucrările la faleza din municipiu dându-le bătăi de cap.

Pe lângă restricțiile impuse de pandemie, firmele care fac transport în Delta Dunării s-au lovit și de alte probleme: taxele rămase neschimbate și lucrările de la faleza din municipiul Tulcea, care i-a obligat să își mute pontoanele și ambarcațiunile.

Reprezentanții Asociației Armatorilor de Nave de Agrement Tulcea au trimis o scrisoare deschisă către autoritățile locale, cerând sprijin:

  • Având în vedere situația de pandemie la nivel mondial, sectorul HORECA a fost cel mai mult afectat de aceste restricții-oamenii nemaiputând călători liber-implicit veniturile noastre au fost afectate, unele societăți fiind în situații de colaps finaciar.
  • Anul trecut, în perioadă stării de urgență, AZL Sulina nu a găsit sau nu a dorit să găsească o portiță prin care putea să reducă parțial sau total facturile pontoanelor acostate în portul Tulcea, administrat de către această instituție subordonată Consiliului Județean.
  • De anul trecut din iulie, de când s-au început lucrările de amenajare a falezei Tulcea, operatorii economici tulceni au fost nevoiți să plece din portul Tulcea, fără că AZL Sulina să le ofere o alternativă viabilă pentru a-și continuă activitatea. Faleza Tulcea a venit la Consiliul Județean și că urmare a demersurilor întreprinse de armatori, blocând Dunărea în semn de protest-pentru că portul Tulcea să fie administrat local și nu la Galați.
  • După cum se știe, Tulcea este un oraș turistic, poartă către Delta Dunării, iar sezonul turistic acum, în pandemie, începe o data cu vacanță copiilor și se termină o data cu începerea școlii.
  • Operatorii Tulceni care au rămas în portul Tulcea, au rămas cu speranța că vor putea folosi infrastructura portuara pentru acest sezon turistic, activitatea acestora fiind strâns legată de activitatea restaurantelor și a hotelurilor din zonă.
  • Nu dorim să ajungem la proteste pentru a blocă activitatea lucrărilor de modernizare a Falezei drept pentru care va solicităm să ajutați turismul tulcean, să gasitit soluții că operatorii economici tulceni să își poată desfășura activitatea economică în siguranță atât pentru turiști cât și pentru armatori.
  • Urmează două luni de foc în care operatorii economici trebuie să își poată asigură veniturile pentru iarnă, pentru conservarea ambarcațiunilor pentru sezonul următor.
  • Turismul LENT, pe care tot încercam să îl repromovam, este cel mai afectat. Momentan în portul Tulcea, pe faleză rămânând doar 4 operatori care oferă asemenea servicii, toți 4 fiind în pericol de a fi mutați în perioadă imediat următoare.

„Facem apel către rațiunea dvs că oameni care înțelegeți că o afacere pentru a putea funcționa are nevoie de predictibilitate iar lunile următoare sunt esențiale pentru asigurarea veniturilor angajaților din segmentul HORECA. În concluzie, va solicităm să comasați cât de poate potoanele din portul Tulcea pentru o bună funcționarea din punct de vedere al siguranței pasagerilor, a siguranței navigației, astfel încât lucrările de reabilitare a Falezei și activitatea turistică să funcționeze împreună“, au transmis reprezentanții Asociației.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.