Asociația Tineretul ONU invită constănțenii la o acțiune de colectare a deșeurilor, în stațiunea Mamaia

0
516

Asociația Tineretul ONU din România – filiala Constanța propune o nouă activitate de colectare a deșeurilor de pe o suprafață întinsă de plajă (DC Summer Beach Mamaia), pe data de 10 aprilie, ora 14:00. Echipa este formată din voluntarii filialei Constanța, dar și din persoane care doresc să se implice în procesul de colectare a deșeurilor.

Voluntarii vor fi împărțiți în echipe de câte 3-4 persoane, pentru a putea să acopere o porțiune cât mai mare din plajă. Cei interesați să ofere o mână de ajutor, pot cu ușurință accesa link-ul evenimentului de pe facebook: https://www.facebook.com/events/1127882780973108/. Organizatorii vor pune la dispoziție mănuși de protecție, măști și saci pentru colectarea deșeurilor de pe plajă.

„Echipa de voluntari din partea filialei Constanța este alcătuită din tineri cu vârstă cuprinsă între 18-23 de ani, studenți ai Facultății de Istorie și Științe Politice și Faculatații de Științe Economice, din cadrul Universtății Ovidius. Având experiența campaniilor umanitare și activităților din anii precedenți, ne dorim ca și de data aceasta să organizăm o activitate care să aibă impact în rândul comunității constănțene. Prin puterea exemplului, sperăm să încurajăm inițiative asemănătoare deoarece ne dorim un mediu curat și sanătos și alegem să acționăm în această privință. Evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor generale de prevenire împotriva infectării cu virusul Covid-19”, se arată într-un comunicat de presă.

Asociația Tineretul ONU din România este o organizație neguvernamentală, înființată de către tineri. Printre scopurile Asociației se numără promovarea şi încurajarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor și al societății românești. Asociația are filiale în mai multe orașe: București, Cluj, Timișoara, Constanța și Iași cu cele două cluburi – Roman și Vaslui. Filiala din Constanța, înființată în anul 2012, se bucură de sprijinul Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității Ovidius. Pentru a susține și implementa principiile și valorile Organizației Națiunilor Unite: respectarea drepturilor şi libertăţilor individuale, promovarea toleranţei faţă de rasă, gen, cooperarea pentru rezolvarea diferendelor de ordin economic, social, cultural sau politic, Asociația Tineretul ONU din România – filiala Constanța organizează periodic conferinţe, seminare, workshop-uri, dezbateri, campanii umanitare, etc.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.