Atacatorul de la Capitoliu, cunoscut drept “șamanul”, și-a primit pedeapsa

0
78
foto GettyImages

Militantul pro-Trump Jacob Chansley, devenit faimos datorită coarnelor de bizon pe care le-a purtat pe cap în timpul asaltului de la Capitoliu din 6 ianuarie, a fost condamnat la aproape 3 ani şi jumătate de închisoare de un tribunal din Washington, scrie stirileprotv.ro.

Potrivit Agerpres, care citează AFP şi Reuters, procurorii ceruseră o pedeapsă mai grea, de 51 de luni în loc de 41, împotriva ”şamanului” Chansley (34 de ani), care a pledat “vinovat” în septembrie la acuzaţiile de obstrucţionare a unei proceduri oficiale.

Chansley “a devenit imaginea” acelei zile care a zdruncinat democraţia americană, a subliniat judecătorul Royce Lamberth.

Aflat în detenţie încă de la arestarea sa, în ianuarie, Chansley a fost diagnosticat în închisoare ca suferind de schizofrenie, tulburare bipolară, depresie şi anxietate.

În septembrie, când şi-a recunoscut vinovăţia, bărbatul s-a declarat dezamăgit că Donald Trump nu l-a graţiat.

Avocatul apărării Albert Watkins a menţionat că în 2006 forţele navale americane au constatat că Chansley suferă de o tulburare de personalitate, dar totuşi a fost declarat apt de serviciu militar.

M.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.