Ateliere pentru tinerii din Mangalia, Hârșova, Medgidia și Peștera

0
80

Zeci de tineri din județul Constanța au învățat cum să fie cetățeni activi în comunitate.

Un număr de 75 de tineri au dobândit competențe pentru a fi cetățeni de succes. Timp de trei luni, tinerii din județul Constanța au putut participa la cinci ateliere care îi pregătesc pentru succes în viață, în localitățile Mangalia, Hârșova, Peștera și Medgidia.

În cadrul proiectului ”Habar n-am despre…” au fost organizate ateliere pe diverse teme de interes pentru tineri și pentru comunitate. Astfel, atelierul ”Habar n-am despre… democrație participativă” a atras tineri dornici de a învăța cum se pot implica în viața comunității, în timp ce atelierul ”Habar n-am despre… comunicare” a dezvăluit tinerilor participanți principiile și mecanismele unei comunicări eficiente. Atelierul ”Habar n-am despre… dezvoltare durabilă” a introdus participanților provocări legate de dezvoltarea sustenabilă a comunităților, iar în cadrul atelierului ”Habar n-am despre… utilizarea instrumentelor digitale pentru cetățenie activă”, participanții au învățat să creeze și să deruleze o campanie de informare a tinerilor prin intermediul platformelor de social media și al aplicațiilor de lucru în echipă, la distanță.

Atelierul ”Habar n-am despre… teatru-forum” a introdus participanții în metodele de incluziune socială prin teatru, iar aceștia chiar au fost provocați să se implice în imaginarea unui scenariu de teatru-forum.

Tinerii participanți, cu vârste între 14 și 24 de ani, și-au manifestat entuziasmul cu privire la acest proiect, fapt evidențiat în evaluările atelierelor. Cei mai mulți dintre ei apreciază că informațiile și competențele dobândite le vor fi de folos mai departe, la studii sau în comunitate.

Proiectul “Habar n-am despre…” a fost primul astfel de proiect derulat de Asociația Zâmbete Colorate în județul Constanța, o adevărată provocare pentru asociație, care derulează activități centrate în regiunea Olteniei. Pe durata celor trei luni de proiect din “țara Dobrogei”, am cunoscut tineri din mediul rural, cât și din mediul urban mic, cu dorință de cunoaștere, creativi, cu interes crescut de a descoperi din tainele temelor propuse în proiect. Ne propunem să continuăm demersul de a susține tinerii să capete competențe utile în viață și în comunitate!”, a declarat Antoanela Enăcache, coordonator proiect la Asociația Zâmbete Colorate.

Atelierele au fost organizate în cadrul proiectului de tineret ”Habar n-am despre…”, derulat de către Asociația Zâmbete Colorate și cofinanțat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.