Atenție, constănțeni! Polaris nu mai ridică deșeurile reciclabile neconforme

1
3883

Atenție, constănțeni! Deșeurile reciclabile neconforme nu vor mai fi ridicate de societatea de salubrizare a orașului. În ultimul timp, angajații operatorului de salubrizare au găsit de foarte multe ori deșeuri menajere în pubelele galbene destinate colectării selective.

Ca urmare, Primăria Constanța, împreună cu SC Polaris M Holding, au decis ca acolo unde întâlnesc astfel de situații să nu mai ridice deșeurile, iar persoana care nu depozitează deșeurile corespunzător să fie înștiințată cu privire la sancțiunile pe care le riscă.

Menționăm că potrivit Legii nr. 211/2011 este interzisă amestecarea deșeurilor, abandonarea și depozitarea acestora în afara spațiilor special amenajate. Colectarea selectivă înseamnă sănătate pentru noi, pentru mediul înconjurător și pentru generațiile ce vor urma.

Vă rugăm să nu amestecați deșeurile menajere cu cele reciclabile. În pubela galbenă se depozitează numai deșeuri reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal. Presați/taiați/striviți deșeurile din ambalaje înainte de a le depune în pubela galbenă. În acest mod se folosește la maximum capacitatea pubelei.


Deșeurile se biodegradează foarte greu, unele dintre ele nu se degradează niciodată. Colectând selectiv reducem cantitatea de deșeuri care ajunge la groapa de gunoi și implicit ne protejăm sănătatea și mediul înconjurător.

L.M.

1 COMENTARIU

  1. Sa, o sa imi iau presa acasa pentru carton. Si un tocator industrial, ca daca mergi la pubela aia cu o cutie de tv, trebuie sa te inarmezi cu rabdare si tutun ca sa reusesti o introduci. Si cand intr-un final reusesti sa o bagi in gaurica aia de 10cm patrati, vezi ca pubela e plina, o impinge inapoi afara. Vrem sa reciclam, dar nu stim cum…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.