Atenție, se anunță PLOI TORENȚIALE, căderi de grindină și vijelii, în toată țara

0
1308

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis trei avertizări, două Cod Galben și una Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Avertizarea Cod Galben a intrat în vigoare miercuri, 17 iunie, și este valabilă până joi, 18 iunie, ora 10:00, iar Codul Portocaliu de cantităţi de apă însemnate, este valabil doar pentru miercuri, 17 iunie, până la ora 23:00.

Avertizarea Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată a fost emisă pentru întreg teritoriul țării, iar în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Avertizarea Cod Portocaliu de cantități mari de apă, a fost emisă pentru regiunile Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și local în Oltenia, Muntenia și Moldova vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice.

Cea de-a doua avertizare Cod Galben este valabilă începând de joi, 18 iunie, ora 10:00, până sâmbătă, 20 iunie, ora 10:00, și cuprinde întreg teritoriul țării. Vor fi fenomene precum instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Meteorologii anunță că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.