Atenție, șoferi! Iată ce trebuie să știți dacă plecați la drum în zonele montane

0
327

Începând cu data de 1 iunie a.c., restricțiile de circulație au fost ridicate, declarația pe propria răspundere nemaifiind necesară, astfel că, cei ce doresc să plece în vacanță, concediu, ar trebui să știe că traficul este intens pe sensul Brașov-Ploiești și nu numai.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier s-a intensificat pe sensul de coborâre al  DN 1 Brașov – Ploiești. Traficul rutier este intens pe sensul Brașov către Ploiești, de la km 134 la 129( Bușteni) coloană în mișcare( 35-40 km/h ), dar și pe tronsonul cuprins între localitățile Posada și Comarnic, valorile de trafic sunt crescute și se circulă în coloană, cu viteză redusă.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Pentru autoturisme, rutele alternative la DN 1 Brașov – Ploiești – București sunt următoarele:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.