Atenție șoferi: încă puteți fi amendați pentru lipsa cauciucurilor de iarnă, chiar dacă suntem în martie

0
1306

În actualele condiții de precipitații abundente sub formă de lapoviță și ninsoare, polițiștii Serviciului Rutier pot aplica legea privind circulația fără cauciucuri de iarnă la mașini, chiar dacă este luna martie. Asta pentru că prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.

Potrivit legislației, este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Amenda pentru fapta menţionată este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei) și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, transmit reprezentanții IPJ Constanța.

După cum se poate observa, nu se face nicio referire la vreo perioadă a anului, lună calendaristică sau anotimp. Așadar, fiți prevăzători.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.