Atenție, șoferi! Încep lucrările de asfaltare pe bulevardul Tomis, iar traficul va fi restricționat

0
1146
Bulevardul Tomis - Foto: Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă procesul de modernizare a bulevardului Tomis. În această noapte se va turna stratul de suport pe carosabilul decopertat în cursul săptămânii trecute, pe tronsonul delimitat de strada Nicolae Iorga și bulevardul Mamaia. Tot săptămâna trecută, zona carosabilă a fost îmbrăcată în asfalt la intersecția cu strada Poporului și în zona de acces către Spitalul Județean Constanța.

Pentru buna desfășurare a lucrărilor, traficul rutier va fi restricționat alternativ, pe câte un sens de mers, în intervalul orar 19:30 – 05:00. Lucrările de asfaltare vor continua toată săptămâna, cu aceleași restricții de trafic. După ce se va turna primul strat(binder), carosabilul va fi îmbrăcat în asfalt de tip MASF, specific drumurilor cu trafic rutier intens.

Intervenții asupra carosabilului vor avea loc în această noapte și pe bulevardul Mamaia. Utilajele de frezare vor acționa la intersecția cu bulevardul Tomis și la intersecția cu strada Mircea cel Bătrân.

Tronsonul care urmează a fi asfaltat pe bulevardul Tomis – Foto: Primăria Constanța

Proiectul de reabilitare a bulevardului Tomis implică o reconfigurare a spațiului urban, prin modificarea trotuarelor și placarea acestora cu pavele moderne, amenajarea unei piste de biciclete și zone cu mult spațiu verde. Reamenajarea părții carosabile presupune benzi unice pentru mijloacele de transport în comun și două benzi de circulație cu sens unic cu direcția de mers către Piața Ovidiu. Ulterior, vor fi impuse și restricțiile de circulație definitive pentru sensurile de mers.

Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să NU își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.