Atenție, șoferi! Plata parcărilor prin SMS, la Constanța, intră în vigoare de azi

0
1667

Plata parcărilor prin SMS la Constanța a fost un subiect destul de disputat, iar asta pentru că regulamentul parcărilor a fost anulat în instanță, taxarea fiind opțională. Cu toate acestea, la sfârșitul lunii iulie consilierii locali municipali au votat în cadrul ședinței ordinare proiectul privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța” ce stabileşte că următoarele fapte constituie contravenţie:

  1. a. utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau tarifului corespunzător stabilit de către Consiliul Local prin hotărâre;
  2. b. punerea utilizatorului de drept al unui loc de parcare în imposibilitatea de a-l folosi;
  3. c. ocuparea unui loc de parcare destinat parcări/încărcării autovehiculelor electrice/hybrid plugin cu un alt autovehicul.

Amenzile sunt cuprinse între 200 și 600 de lei, la punctele a și b iar pentru punctul c, între 200 și 400 de lei. Amenzile se aplică titularului din certificatul de înregistrare. Amenzile se vor da de poliția locală.

Proiectul a trecut de votul consilierilor, astfel că, hotărârea privind plata parcărilor prin SMS intră în vigoare începând cu data de 11 august a.c..

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.