Atenție unde sărbătoriți ”Ziua Femeii”. Polițiștii stau cu ochii pe localuri

0
230
Foto-arhivă

Mare atenție unde sărbătoriți 8 Martie! În acest sfârșit de săptămână, polițiștii constănțeni vor fi la datorie și vor verifica dacă se respectă restricțiile impuse de autorități.

Multe localuri din Constanța și-au anunțat, deja, clientela, cu privire la organizarea unor petreceri private, de Ziua Internațională a Femeii. Polițiștii constănțeni reamintesc, însă, faptul că se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, iar cei care vor fi surprinși în incinta vreunui local unde se desfășoară un astfel de eveniment, nu numai localul va fi sancționat, ci și clienții.

De asemenea, se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, etc.) în spaţii închise și deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, terase, cafenele, săli/corturi de evenimente, precum și participarea la acest gen de activități.

Nerespectarea prevederilor legale atrage răspunderea contravențională a persoanelor implicate.

Desfășurarea de către organizatori a unor mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, în spații deschise, ori a unor întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spații închise se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei.

De asemenea, participarea persoanelor fizice la mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau la alte tipuri de întruniri, în spații deschise, ori la întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spații închise se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

Cu alte cuvinte, puteți merge în cuplu sau într-un grup restrâns la o terasă sau într-un restaurant, ca simpli clienți, însă dacă se va constata că, de fapt, este vorba despre un eveniment organizat, puteți fi sancționați laolaltă cu organizatorul. Polițiștii nu vor ține cont de faptul că sărbătoriți ”Ziua Internațională a Femeii”, întrucât această sărbătoare nu face derogare de la Legea 55/2020.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.