Atenţionare de călătorie pentru Regatul Danemarcei – Întârzieri și anulări ale curselor aeriene operate pe aeroportul din Copenhaga

0
1124
Aeroportul Copenhaga. FOTO 66-north-unsplash

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Regatul Danemarcei că, începând din data de 4 mai 2023, se pot înregistra întârzieri la plecări / sosiri sau anulări pentru zborurile operate pe aeroportul din Copenhaga, cauzate de lipsa de personal a companiei independente Naviair, care se ocupă de gestionarea zborurilor.

Durata acestor perturbări nu este precizată, fiind în curs negocieri între părți. Informații suplimentare despre întârzierile și anulările de la aeroportul din Copenhaga sunt disponibile la adresa: https://www.cph.dk/flyinformation/forsinkelser-aflysninger.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice a României în Danemarca: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web https://copenhaga.mae.ro/, https://www.cph.dk/, https://www.mae.ro/ şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.