Au accidentat mortal un bărbat aflat pe marginea drumului și au șters urmele accidentului

0
6673
Măsurători la locul producerii accidentului. FOTO arhiva

Doi indivizi din Medgidia sunt acuzați că au părăsit locul accidentului, după ce au acroșat un bărbat aflat pe carosabil, care ulterior a decedat. Procesul de judecată începe după aproape 6 ani de la comiterea faptei.

Începe judecata a doi indivizi, acuzați de părăsirea locului accidentului și ștergerea urmelor acestuia. Interesant este faptul că acest accident s-a produs în luna martie 2016, însă urmărirea penală a durat 5 ani, pentru un accident, în condițiile în care nu poate fi vorba despre prea mulți martori de audiat.

În speță, într-o seară din luna martie 2016, Ergean Memet, din Medgidia, din cauza vizibilității reduse și probabil și din cauza neatenției, a acroșat un bărbat care se afla pe marginea carosabilului, undeva între localitățile Băneasa și Făurei, pe DC38. În urma impactului, bărbatul, un tip trecut de 40 de ani, a fost proiectat sub un alt autovehicul, condus de Aiduan Ismail, care nu l-a putut evita. Nu se știe dacă cei doi s-au învoit să nu declare nimic la Poliție sau dacă au luat aceste decizii individual, dar ambii au părăsit locul accidentului și au făcut în așa fel încât să șteargă urmele, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Numai că, peste doar câteva ore, cei doi șoferi s-au prezentat la Poliție, fiecare separat, pentru a declara accidentul. Între timp, un alt șofer anunțase deja prezența unui cadavru pe carosabil, în zona respectivă.

Astfel, cei doi s-au ales cu dosar de cercetare penală, acesta fiind înregistrat la Judecătoria Medgidia cinci ani mai târziu, adică pe 19 iulie 2021. Pe data de 7 octombrie, Judecătoria Medgidia a stabilit, în cameră preliminară, legalitatea întocmirii materialului probator și a dispus începerea judecății. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru azi, 2 decembrie.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.