Au fost desemnaţi cei mai pricepuţi şi competenţi oameni în Consiliile de Administraţie ale grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din Constanţa: Măndilă e în 6

0
948
George Măndilă

Primarul Constanței și-a desemnat reprezentanții în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiu, pentru anul școlar 2020-2021. Au fost numite 41 de persoane pentru 70 de grădinițe, școli și licee, plus Palatul Copiilor.

Vergil Chițac și-a numit proprii reprezentanți în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din Constanța. Criteriile de desemnare a acestora au fost multiple: „integritatea etică și reputația pozitivă în societate a persoanelor desemnate, existența unor competențe de gestionare a temelor specifice domeniului (cunoașterea domeniului educației, relaționări constante cu domeniul, buna expertiză a nevoilor și problemelor acestuia etc.), disponibilitatea reprezentanților de a participa efectiv la reuniunile consiliilor de administrație, încrederea primarului în capacitatea persoanelor identificate de gestionare cu bună credință și în mod performant mandatul încredințat, precum și existența unui raport echilibrat între reprezentanții identificați în instituție (Primăria Municipiului Constanța) și reprezentanți din domeniul societății civile“, potrivit Biroului de presă al Primăriei.

Activitățile reprezentanților primarului sunt neremunerate și presupun, implicit, obligația acestora de participare nu doar la ședințele periodice lunare, ci și la reuniunile extraordinare ale Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ.

Astfel, prin dispoziția primarului, au fost desemnați 39 de reprezentanți pentru 70 de unități preșcolare și școlare. Dintre aceștia, 29 provin din Primăria Municipiului Constanța (au fost avuți în vedere, prioritar, consilierii personali ai primarului și funcționari din structurile de specialitate care gestionează programe cu finanțare europeană pentru dotarea unităților școlare din municipiul Constanța), iar zece din societatea civilă, care provin din asociații, fundații, structuri și instituții ale mediului asociativ local, ne-a mai transmis reprezentantul administrației locale.

Prima în dispoziția primarului este Roxana Gheorghe, iubita fiului lui Vergil Chițac (şi membră în Asociaţia Constanţa Altfel), cea care îl reprezintă pe edilul-șef în șapte Consilii de Administrație ale unităților de învățământ preuniversitar: trei grădinițe, o școală și trei licee, inclusiv Liceul de Marină și cel cu Program Sportiv.

Tot în șapte C.A. a fost numit și Dorin Popescu, consilierul personal cultural al primarului: acesta îl reprezintă pe Vergil Chițac la o grădiniță, în două școli și patru licee: Eminescu, Madgearu, I.N. Roman și Seminarul Teologic.

Acesta este urmat de P.N.L.-istul George Măndilă, alt consilier personal primarului, care coordonează Direcțiile de Dezvoltare și Fonduri Europene și cea de Autorizare și Sprijin Operatori Economici. El va trebui să meargă la ședințele C.A. de la o grădiniță, două școli și trei licee: Mircea cel Bătrân, Ovidius și Traian.

Restul persoanelor numite ca reprezentați ai primarului Vergil Chițac în Consiliile de Administrației ale unităților de învățământ preuniversitar le regăsiți în documentele anexate.

Tot printr-o dispoziție de primar au fost numiți și doi reprezentanți ai acestuia la Palatul Copiilor Constanța: viceprimarii Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu.

Biroul de presă al Primăriei Constanța ne-a transmis și că numirea reprezentanților primarului în C.A. a fost salutată de conducerile unităților de învățământ din municipiu.

„Imediat după numire, a fost transmis tuturor reprezentanților primarului un mandat general (mandat-cadru) de reprezentare, constând într-un set de mesaje care urmau a fi formulate și transmise, din partea primarului, la reuniunile consiliilor de administrație respective. Contactul primarului cu reprezentanții acestuia în consiliile de administrație este permanent, iar reprezentanții primarului sunt instruiți cu privire la modul de acțiune privind reprezentarea primarului la reuniunile consiliului de
administrație (sesizarea unor aspecte dificile, solicitarea de instrucțiuni punctuale, solicitarea de clarificări, solicitarea unui mandat de vot și reprezentare pe spețe complexe etc.).

(…) Primăria Municipiului Constanța are deja un feed-back pozitiv din partea școlilor din municipiu cu privire la reprezentarea reală a primarului în consiliile de administrație ale unităților preșcolare și școlare din Constanța, iar primarul municipiului Constanța are în vedere ca mandatul de reprezentare pentru anul școlar în curs să se finalizeze prin elaborarea și transmiterea (de către reprezentanții primarului în consiliile de administrație ale unităților școlare din învățământul de stat din municipiul Constanța), la sfârșitul anului școlar în curs, a unui raport analitic detaliat privind problemele identificate în marja reprezentării primarului în consiliiile de administrație, soluții de remediere a acestor probleme și propuneri de îmbunătățire a raporturilor dintre Primăria municipiului Constanța și unitățile școlare din municipiu, în vederea cooperării pe termen lung a acestora pentru dezvoltări sustenabile ale sistemului de educație de pe plan local“, ne-a precizat Biroul de presă.

DOCUMENTE:

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.