Au venit să muncească în construcții pe litoral, dar s-au îmbătat, au bătut cu pumnii și picioarele un om al străzii și au ajuns după gratii

0
3852
FOTO Cătălin SCHIPOR

Doi bărbați veniți să muncească pe litoral, în construcții, au ajuns să fie arestați, iar acum au fost condamnați definitiv. Unul dintre ei a primit doi ani în regim de detenție, iar celălalt, 2 ani de închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă. Ei sunt acuzați că au bătut un om al străzii, în stațiunea Mamaia, și i-au furat telefonul mobil.

În fapt, prin procesul-verbal de depistare încheiat la data de 15.05.2022 s-a reținut că, la data de 15.05.2022, în jurul orei 22.40, organele de poliţie au fost sesizate, prin 112, cu privire la faptul că unei persoane de sex masculin i-a fost sustras telefonul mobil în timp ce se fla în zona telegondolei din staţiunea Mamaia. În temeiul sesizării, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care a luat legătura cu persoana care a făcut sesizarea prin 112. Aceasta le-a comunicat oamenilor legii că, în timp ce se plimba pe faleză, a fost rugată de un bărbat să sune la 112, deoarece i-a fost sustras telefonul mobil. În apropiere, organele de poliţie au identificat persoana vătămată, care prezenta urme de sânge la nivelul feţei. Acesta le-a comunicat poliţistilor că, în seara zilei de 15.05.2022, şi-a lăsat telefonul mobil personal Lenovo la încărcat în una din prizele exterioare ale unui magazin din zonă (punctul de plecare al telegondolei). La un moment dat, au venit doi bărbaţi, care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, l-au agresat şi i-au sustras telefonul mobil aflat la încărcat.

La faţa locului a fost solicitat sprijinul unui echipaj SMURD, care a transportat persoana vătămată la Spitalul Județean de Urgență Constanţa, unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Organele de poliţie au efectuat verificări, ocazie cu care, în zona Hotelului Scapino, au depistat două persoane care corespundeau semnalmentelor indicate de către persoana vătămată. Cu ocazia legitimării, organele de poliţie au stabilit că cele două persoane sunt inculpații din prezenta cauză.

Persoana vătămată este fără adăpost.

Unul dintre inculpați a spus, în primă fază, că l-au agresat pe omul străzii pentru că le-a răspuns urât, însă situația s-a dovedit alta și anume că ambii au decis să-l agreseze pentru a-i fura telefonul mobil. Aceștia au fost trimiși în judecată și condamnați, decizia rămânând definitivă la Curtea de Apel Constanța pe 16.03.2023.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.