Autoritățile germane le recomandă femeilor însărcinate să se vaccineze împotriva SARS-COV-2

0
68

Autoritatea de supraveghere în domeniul vaccinurilor din Germania a recomandat vineri vaccinarea împotriva Covid-19 a femeilor însărcinate şi a celor care alăptează, cu un vaccin bazat pe tehnologia ARNm, transmite Reuters, citat de Știripesurse.ro.

Comisia Permanentă pentru Vaccinuri (STIKO) recomandă că femeile ar trebui să primească două doze în trimestrul al doilea de sarcină, potrivit îndrumărilor publicare pe website-ul Institutului Robert Koch pentru boli infecţioase, scrie news.ro.

În plus, STIKO a recomandat în mod expres vaccinarea împotriva Covid-19 a femeilor vaccinate incomplet, pentru a asigura o protecţie foarte bună împotriva bolii înainte de o sarcină”, potrivit recomandării.

Numeroase ţări au recomandat în acest an ca femeile însărcinate să fie vaccinare împotriva noului coronavirus, după ce au ajuns la concluzia că aceasta este sigură.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a afirmat în iulie că datele analizate până în prezent nu sugerează vreo problemă de siguranţă, iar în luna august Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite a recomandat ca femeile însărcinate să fie vaccinate.

Germania administrează două vaccinuri bazate pe tehnologia ARNm, unul fabricat de BioNtech în parteneriat cu Pfizer şi al doilea de Moderna.

În Germania, au fost vaccinaţi 73% dintre adulţi, comparativ cu 71% în Uniunea Europeană, potrivit datelor oficiale.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.