Autoritățile române vor decide limitele de vârstă pentru administrarea vaccinului Astra Zeneca

0
183
Vaccinul Oxford-AstraZeneca - va fi distribuit și în România, însă nu s-a stabilit limita maximă pentru administrarea acestuia

Cel de-al treilea vaccin împotriva coronavirusului SARS-COV-2, AstraZeneca, dezvoltat de oamenii de știință de la Oxford, urmează să sosească și în România în cursul acestei luni. Mai multe țări europene nu îl recomandă, însă, seniorilor, întrucât nu a fost testat suficient pentru această categorie.

Circa 800.000  de doze din vaccinul produs de AstraZeneca ar urma să ajungă în România în luna februarie, în trei tranșe, a declarat, marí secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Serul dezvoltat de AtraZeneca și Universitatea Oxford este al treilea vaccin împotriva coronavirusului aprobat de Comisia Europeană, precizează Europa FM.

Serul dezvoltat de Astra Zeneca este mai ușor de depozitat, poate fi păstrat la temperatori între 2 și 8 grade.

Totuși, eficiența vaccinului este de 60%. Este recomandat persoanelor de peste 18 ani și se face în două doze, la un interval cuprins între 4 și 12 săptămâni.

Autoritățile urmează să decidă dacă serul va fi administrat și persoanelor peste 55 de ani, după ce mai multe țări au anunțat că nu vor face acest lucru.

De precizat că acest tip de vaccin a fost dezvoltat pe metoda clasică, pe bază de virus și nu pe bază de ARN mesager.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.