Autoritățile solicită părinților să facă triajul epidemiologic cu multă responsabilitate

0
103

Odată cu redeschiderea școlilor, la începutul semestrului II al anului școlar 2020 – 2021, autoritățile constănțene se așteaptă la o ușoară creștere a numărului cazurilor noi de infecție cu SARS-CoV-2. Acestea solicită părinților să respecte măsurile antiCOVID și să le explice copiilor de ce acestea sunt importante.

„După o perioadă de carantină și un început de vaccinare care în județul Constanța merge foarte bine (nu avem atâtea fluxuri și atâtea vaccinuri câți doritori sunt), începem să intrăm într-un normal. Suntem pe locul IV în țară ca și rată de vaccinare.

Faptul că suntem într-o incidență mică, faptul că vaccinăm acum, e posibil să avem un succes, în sensul că nu vom avea creșteri mari alte incidenței. Probabil că o ușoară creștere va fi, dar încercăm să gestionăm bine lucrurile“, a declarat ec. Cristina Schipor, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța.

Aceasta consideră că părinții sunt partenerii direcției și ai I.Ș.J. Constanța și îi roagă să fie foarte atenți atunci când fac triajul epidemiologic dimineața, acasă, înainte de a-i trimite pe copii la școală.

„Noi sutem o echipă, o echipă formată din Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Școlar Județean și, bineînțeles, părinții. Părinții sunt foarte importanți în această echipă deoarece este foarte important ca triajul să fie făcut de acasă, de dimineață când copilul este pregătit de școală. Trebuie să știm și să fim responsabili toți dacă ducem copiii la școală sau nu.

Este foarte important să fim atenți și să reușim să minimalizăm, pe cât posibil, transmiterea acestui virus“, a explicat Schipor.

Și prefectul Constanței a reiterat mesajul importanței respectării măsurilor antiCOVID și solicitarea către părinți de a fi exemple pentru copii, în acest sens.

„Au început cursurile și față în față. Este încă un pas către normalitate, dar este o normalitate pe care trebuie să o păstrăm, continuând să rămânem responsabili.

În ultimele cinci zile, rata de incidență la nivelul municipiului Constanța a rămas aproape constantă, ceea ce înseamnă că nu trebuie să ne culcăm pe o ureche și să credem că ceea ce este mai greu a trecut.

Părinții sunt principalii noștri parteneri, atât prin exemplul propriu pe care îl dau copiilor în ceea ce privește măsurile sanitare care trebuie respectate, cât și prin discuțiile pe care trebuie să le aibă cu ei, în care să le explice de ce acestea sunt necesare.

Din totalul școlilor din județ, aproape jumătate sunt în scenariul 2, în principal datorită municipiului Constanța. Ceea ce înseamnă că trebuie să fim atenți, vigilenți, să respectăm măsurile de siguranță necesare și la nivel de părinți și în ceea ce privește cadrele didactice.

Aici cred că este o ușurare și pentru cadrele didactice pentru că se întorc la un sistem de învățământ pe care îl cunosc“, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

„Trebuia ca părinții să înțeleagă că numai împreună vom reuși să depășim pandemia dacă ne vom mobiliza și vom înțelege că sănătatea elevilor este importantă și, în mod special, trebuie să îi protejăm pe cei care se află în apropierea noastră“, a spus și prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general constănțean.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.