Autoritățile tulcene iau în calcul restricții suplimentare pentru a se evita carantinarea

3
4194
Spitalul Județean Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

În Tulcea mai sunt doar patru paturi libere în secția de ATI, iar autoritățile caută soluții suplimentare pentru a reduce numărul de îmbolnăviri. Incidența la nivel de județ a ajuns la 6,27 cazuri la mia de locuitori.

Localitatea Somova are cea mai mare incidență din județul Tulcea a cazurilor de COVID-19 – 6,02, urmată de Mihail Kogălniceanu cu 3,78 și Isaccea cu 3,18.

În momentul de față, din cele 138 de paturi destinate pacienților cu COVID-19 din județul Tulcea, doar patru locuri mai sunt libere, iar găsirea unei modalități de reducere a îmbolnăvirilor este imperios necesară.

„Am cerut o analiză a DSP Tulcea pentru aceste localități, pentru a se vedea dacă avem multe focare sau este vorba de transmitere intracomunitară. Au fost deja închise restaurantele și s-au aplicat și alte măsuri, dar luăm în calcul și carantinarea dacă va fi nevoie. Momentan căutăm soluții pentru a diminua răspândirea SARS COV-2 și a evita această măsură“, a precizat prefectul Alexandru Iordan.

Una dintre opțiunile luate în calcul de autorități este cea legată de magazinele mari. După modelul aplicat în alte orașe, numărul de coșuri/cărucioare de cumpărături va fi limitat, iar accesul clienților va fi permis doar cu acest „accesoriu“.

Cătălin SCHIPOR

3 COMENTARII

  1. pai daca somova are 6.02 cum de atunci pe judet media pe judet este mai mare.parca in grafice media pe judet este de 3.22 cel putin asa arata din statisitica care se da zilnic pe tara si pe fiecare judet/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.