Autorul atacului din vara anului 2019, de la Mangalia, soldat cu moartea unui om, a fost condamnat

2
3081
Agresorul a fost condamnat, în prima instanta

Autorul atacului armat din luna august a anului trecut, de la Mangalia, cel care a împușcat mortal un bărbat și a rănit alți doi, cu o pușcă de vânătoare, a fost condamnat.

Instanța de fond a Tribunalului Constanța s-a pronunțat, joi, 2 iulie, condamnându-l pe Florin B., de 43 de ani, la o pedeapsă de 9 ani și 5 luni de închisoare cu executare, plus interzicerea unor drepturi. Hotărârea primei instanțe nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Agresorul declara, anul trecut, în timpul audierilor, că a folosit arma, o pușcă de vânătoare veche, cu țeava tăiată, pentru că ar fi fost în legitimă apărare și că, de fapt, el era victima.

Atacul armat a avut loc în urma unui conflict iscat din senin, întrr-o curte de pe strada Farului din Mangalia, după două zile de chef la un botez la care au participat clanurile Puiană și Buruiană din Mangalia. Potrivit unor surse, membrii celor două familii au antecedente penale în traficul de carne vie și de droguri, fiind, potrivit unor localnici, în legătură cu rețelele de infracționalitate din Spania.

Conflictul a izbucnit după ce un participant la botez l-ar fi făcut “drogat” pe Florin B.,  vehiculându-se prin oraș că este “consumator”. Când a năvălit în curte, împreună cu locotenenții săi, pentru a-și regla conturile cu gazda, autorul faptei a tras în Mustafa G. nimerindu-l în abdomen. Câteva alice metalice s-au împrăștiat însă, oprindu-se în picioarele lui Mursel R. și în gamba lui Iusmet A.

Mustafa G. a murit mai târziu la spitalul din Mangalia. Unul dintre răniți a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Constanța, iar celălalt, despre care nu s-a știut inițial, s-a prezentat singur la Urgența spitalului din Constanța, cu plăgi la o gambă. Niciunul nu a rămas însă internat, unul a fugit fără avizul medicului, iar celălalt, pe propria semnătură. Surse din Mangalia spun că “locotenenții” s-au întors la familia agresorului. Mursel R. ar locui, de altfel, chiar în casa lui Florin B. Revenind în prezent, agresorul se află în stare de arest, până la finalizarea procesului.

D.A.

2 COMENTARII

  1. 9 ani? Cam puțin…. Iese în 4 ani sau mai puțin. Cu pastilele, prafurile și proxenetismul nu-l întreabă nimeni nimic? Să nu uităm că a mai fost la White Gate și a dus-o ca boierii… Era mai ieftin să-l împuște și pe el polițiștii!

  2. Doar 9 ani nu li se cam pare cam puțin judecătorilor pentru o crima alți pentru furt ajung la pușcărie și li se da 5/6 ani dar domnului Florin B doar 9 ani a lăsat 3 copii orfani, a băgat un om bun și la locul lui în mormânt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.