Autorul unui omor, pe plaja de la Eforie, nemulțumit că a primit 5 ani de închisoare

0
1378
Curtea de Apel Constanța. Foto-Focus Press

Individul acuzat că a omorât, în vara anului trecut, un paznic de pe o plajă din Eforie, a formulat apel împotriva sentinței penale prin care a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate.

Robert Marian Bălan a fost condamnat, în primă instanță, la 5 ani de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte. În speță, bărbatul a intrat în conflict cu un paznic care avea în primire șezlongurile aflate pe un sector de plajă din Eforie. Bălan se afla împreună cu mai multe persoane pe plaja respectivă, noaptea, dorind să facă fotografii pe malul mării. Paznicul le-a reproșat că au deranjat șezlongurile, iar de aici și până la un conflict violent nu a mai durat mult. Martorii spun că primul care a atacat a fost paznicul, pe care Robert Marian Bălan l-a lovit cu pumnul la nivelul feței.

Victima a căzut, iar inculpatul a sunat atunci la 112, solicitând intervenția echipajelor. Paznicul a fost transportat la spital, în stare comatoasă, iar după câteva zile a murit. A fost momentul în care agresorului i-a fost schimbată încadrarea juridică inițială (lovirti și alte violențe) în loviri cauzatoare de moarte.

La finalul cercetării judecătorești, în luna mai a acestui an, Bălan a fost condamnat la  5 ani de închisoare. Sentința nu a fost definitivă și a fost atacată cu apel, acesta având termen joi, 22 septembrie.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.