Avantajele și vulnerabilitățile tehnologiei 5G, dezbătute la Constanța

0
363

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a participat vineri, 30.10.2020, la conferința „5G Avantaje şi Vulnerabilităţi“, organizată de Navy League of the United States – Consiliul România. Conferința a reunit reprezentanți ai autorității publice, ai pieței de telecomunicații, ai mediului academic cu profil tehnic și media.

În cadrul conferinței s-au dezbătut subiecte precum securitatea cibernetică pentru rețelele 5G, smart mobility, transport în comun inteligent, capacitatea rețelelor 5G în România și limitarea nivelului de radiații dăunătoare.

„Noua tehnologie va avea implicații profunde pentru consumatorii civili și militari din întreaga lume. Aceasta va furniza viteze de bandă largă mai rapide – până la 100 de gigabiți pe secundă pe anumite frecvențe. Două caracteristici sunt importante aici: prima este comunicarea ultra-fiabilă iar cealaltă este capacitatea de a gestiona explozia viitoare în comunicațiile «mașină la mașină», cu dispozitive interconectate care transferă enorme baze de date între ele. Internet 5G va deveni un câmp de luptă mobil, așa cum a devenit spațiul cibernetic sau spațiul cosmic, iar designerii viitorului își imaginează rețelele bine reglate, care folosesc «orașe inteligente». Toate acestea vor necesita mai multe infrastructuri noi, iar cursa pentru a construi o infrastructură de 5G pe tot globul a început“, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța:.

Specialiștii care au participat la acest eveniment au prezentat aspecte legate de procesul de implementare a tehnologiei 5G și de impactul asupra cetățenilor, beneficiile acestei noi tehnologii, precum și vulnerabilitățile și riscurile acesteia.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.