Avertismentul specialiștilor: trebuie să ne pregătim pentru valul 5 al pandemiei!

0
107

Numărul de infectări cu coronavirus scade de la o zi la alta, iar duminică a coborât sub 2.000, un nivel nemaiîntâlnit de la începutul lui septembrie. Autoritățile spun că am putea avea sărbători ceva mai relaxate, dar se pregătesc pentru valul 5, tot mai mai amenințător în Europa. Medicii atrag atenția că, dacă acum ne vaccinăm cât mai mulți, valul 5 ar putea fi unul ușor.

Pentru prima oară în ultimele două luni, numărul infectărilor a scăzut sub 2.000, iar acest lucru se simte în special în spitale.

Specialiștii spun că este doar o perioadă de respiro și că trebuie să ne pregătim pentru valul 5, care va veni la începutul anului viitor. După recordurile din octombrie, în ultima perioadă, vaccinarea cu prima doza abia se apropie de 25 de mii pe zi. Astăzi au fost doar puțin peste 14 mii de persoane care au primit prima doză.

A început să scadă și numărul celor internați la terapie intensivă. Sunt 1.573 în cea mai recentă raportare. Numărul celor care au fost răpuși de COVID s-a înjumătățit față de începutul săptămânii.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.