Avertizări ANM de precipitații puternice și posibile inundații, în județele Constanța și Tulcea

0
4890
Ploile puternice au acoperit drumul. FOTO Focus Press

Dobrogea se află, începând de noaptea trecută, sub două avertizări de Cod Galben și Cod portocaliu de ploi abundente. Meteorologii anunță posibile efecte de inundații locale, din cauza debitului mare de pe versanți.

Potrivit ANM, avertizarea ”Cod Galben” este valabilă în intervalul 09 octombrie, ora 03:00 – 10 octombrie, ora 03:00, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În aceste regiuni vor cădea ploi însemnate cantitativ.

Avertizarea ”Cod Portocaliu” este valabilă în intervalul 09 octombrie, ora 03:00 – 09 octombrie, ora 21:00, în județele Constanța, Ialomița și Călărași.

Fenomenele vizate sunt precipitațiile temporare abundente, prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

Aceste fenomene bogate cantitativ pot genera scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și cu intensitate mai mare în intervalul 9 octombrie ora 18:00 – 10 octombrie 0ra 3:00 pe unele râuri mici din județele Constanța și Tulcea.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.