Avizele pentru proiectul Centrului Civic din Cumpăna, în linie dreaptă

0
236

În localitatea constănțeană Cumpăna vor prinde contur mai multe proiecte ale căror lucrări vor începe acest an, iar unul dintre acestea se referă la construirea unui Centru Civil pe un teren extrem de generos al unității administrativ teritoriale.

Amplasamentul este vechiul teren de fotbal din comună, în fața primei săli din localitate, între strada Dacia și strada Burebista.

Beneficiarii acestei investiții sunt locuitorii localității Cumpăna, care vor avea posibilitatea să se bucure de o zonă de recreere. Proiectul are în componența sa și o scenă.

În cadrul unui interviu acordat cotidianului Focus Press, în urmă cu un an, primarul localității Cumpăna, Mariana Gâju a vorbit despre acest proiect și despre faptul că se află spre final cu studiul de fezabilitate: „După finalizarea studiului de fezabilitate, proiectarea și construirea centrului vor fi scoase la licitație de către Compania Națională de Investiții, finanțatorul proiectului Centrului Civic”

„Centrul acesta civil are în componența sa construirea unei scene fixe din beton, dedesubt să aibă spațiile pentru artiști, în care se vor ține recuzitele, grupuri sanitare. M-am inspirat după modelul scenei din centrul municipiului Tulcea din apropierea Primăriei, Consiliului Județean și Prefecturii. Am gândit să fie amplasată în mijlocul  Centrului Civic o mini fântâniță arteziană, alei, de-a lungul cărora să fie amplasate căsuțe unde să se vândă produsele tradiționale românești în zile de sărbătoare, dar și sâmbăta și duminica. Va fi amenajat și spațiu verde. Centrul Civil va fi locul în care vom putea să admirăm manifestațiile de pe scenă, dar și toate celelalte spectacole pentru că va avea în dotare 500 de scaune”, declara primarul localității Cumpăna, Mariana Gâju.

 Revenind în prezent, la data de 29 ianuarie a.c., proiectul a fost avizat favorabil de către Consiliul Tehnico Economic de Avizare al Companiei Naționale de Investiții – Studiul de Fezabilitate.

Durata de realizare a investiție este de 14 luni, 2 luni proiectarea și 12 luni execuția.

Valoarea totală a proiectului este de 10.447.693,71 lei.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.