Avocata Arhiepiscopiei Tomisului, amendată deoarece nu purta mască de protecție

2
5456

Marți, ora 14.30, a avut loc un protest în fața Tribunalului Constanța, membrii Alianței pentru Unirea Românilor susținând demersul Arhiepiscopiei Tomisului, de suspendare a hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgența Constanța de carantinare a municipiului-reședință de județ. Din această cauză, locuitorii Constanței nu pot participa la pelerinajul la Peștera Sfântul Andrei, pe 29 și 30 noiembrie a.c.

Polițiști din cadrul Secției 3 și jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au constatat faptul că pe strada Traian din municipiul Constanța, în fața Tribunalului Constanța, are loc o manifestație publică spontană, potrivit I.P.J. Constanța.

Forțele de ordine au identificat persoanele prezente, care nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța, în sensul că nu și-au putut justifica prezența în zonă și nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul.

Acestea susțineau demersul Arhiepiscopiei Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (IPS) Teodosie aflându-se la Tribunalul Constanța în dosarul în care a atacat hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgența Constanța de carantinare a municipiului-reședință de județ. Din această cauză, locuitorii Constanței nu pot participa la pelerinajul la Peștera Sfântul Andrei, pe 29 și 30 noiembrie a.c.

În urma activităților, polițiștii și jandarmii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de actualul context epidemiologic, cât și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. De asemenea, polițiștii Secției 3 au sancționat contravențional o femeie (avocata Arhiepiscopiei Tomisului – Diana Iovanovici Șoșoacă, conform unor surse) și un bărbat, care nu purtau masca de protecție, cuantumul total al amenzii fiind de 4.000 de lei.

IPS Teodosie a îndemnat toți credincioșii la rugăciune astăzi, între orele 14:00-15:00, când a fost la Judecătoria Constanța pentru permisiunea pelerinajului Sf. Ap. Andrei. Tot în același interval de timp Ierarhul Tomisului a decis să se bată clopotele în toate bisericile din Arhiepiscopia Tomisului. “Noi să ne rugăm ca Dumnezeu, Care îi inspiră pe judecători, să îi inspire și astăzi, pentru că cei mai mulți dintre ei sunt oameni credincioși… să avem libertate să mergem la Sf. Andrei. (…) Să îl cinstim cu toții pe părintele nostru spiritual, care ne-a adus credința și ne-a îmbrăcat în haina luminii cele cerești”, a spus IPS Teodosie.

V.I.

Citește și:

2 COMENTARII

  1. Ci e vrea sa se roage la ceva, o poate face și acasă și singur, nu trebuie sa se prefacă evlavios ca Teodosie care apară cică enoriasii…. el nu apară decât un singur lucru, hoțiile și veniturile ilicite de care se bucura de pe urma fraierilor care se roagă în turma, sa ii vadă lumea, iar după aceea huiduiesc și blamează tot ce e în jurul lor la adăpostul bisericii. Într-adevăr a căpătat putere sa sfideze tot din jur și sa mușamalizeze aproape orice, și asta datorita autorităților care sunt corupte și ciuguleac și ei ceva firimituri ce cad printre degetele strangatoare și acaparatoare ale lui Teodosie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.