Azil ilegal unde mai mulți vârstnici erau ținuți pe saltele în subsol, descoperit de autorități în Sectorul 4

0
32
sursa foto: Pixabay

Autoritățile au descoperit, marți seara, în Sectorul 4 din Capitală, un azil care funcționa ilegal și unde mai mulți vârstnici erau ținuți pe saltele în subsol. Poliția a pus echipaj de pază la cămin, dar bătrânii nu au fost scoși de acolo, potrivit surselor G4Media.

Poliția a mers la azil „La Vecinul cel Bun” din strada Alunișului, în urma unui apel la 112 care semnala condițiile improprii în care sunt ținuți bătrânii. În căminul închis de autorități în luna iulie, în urma controalelor, au fost găsite 50 de persoane, dintre care 18 se aflau la subsol, unde dormeau pe saltele, potrivit surselor citate. Administratorul clădirii ar fi spus că la etaje sunt lucrări de renovare și că de aceea oamenii au fost culcați în subsol. Acesta ar fi recunoscut că azilul a mai fost amendat și că nu deține licență de funcționare.

În urma controlului făcute de echipaje ale poliției, pompierilor, SMURD, Ambulanță și direcția de asistență socială, s-a constatat că niciun bătrân nu necesită transportul la spital, însă nu s-a decis nici mutarea acestora în alt spațiu, potrivit acelorași surse. În schimb, s-a decis ca un echipaj de poliție și unul de jandarmi să asigure paza.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.