Un britanic a rămas fără mașina sa „imposibil de furat”, în valoare de 227.000 de dolari, la mai puțin de 60 de ore după ce a achiziționat-o, potrivit Europa FM.
Dealerul îl asigurase că SUV-ul său de lux era protejat de un sistem de securitate de ultimă generație, care ar fi trebuit să-l facă imposibil de sustras. Bărbatul și-a cumpărat un Range Rover într-o ediție limitată (doar 550 de exemplare disponibile în Marea Britanie), echipat cu jante din grafit în valoare de 10.000 de lire sterline, un interior high-tech și funcții inedite, cum ar fi scaune care vibrează în ritmul muzicii.
Totuși, furturile de mașini de lux au devenit din ce în ce mai frecvente în Marea Britanie în ultimii ani. În ciuda asigurărilor primite de la dealer că vehiculul era dotat cu un nou sistem de securitate impenetrabil, John a vrut să instaleze și un sistem suplimentar de protecție – un imobilizator Ghost, care necesită o parolă pentru a porni motorul. Angajații dealerului l-au descurajat, spunându-i că nu este nevoie, deoarece „nimeni nu va putea fura această mașină”.
Mai puțin de 60 de ore mai târziu, SUV-ul său a dispărut de pe aleea casei.
Camerele de supraveghere au surprins momentul jafului: în jurul orei 1 dimineața, un vehicul a lăsat trei persoane în fața casei. Două dintre ele s-au apropiat de Range Rover, în timp ce a treia a rămas de pază. Fără să fie nevoie să se apropie suficient de mult pentru a capta semnalul cheii, hoții au reușit cumva să acceseze mașina, iar în doar 15 minute au pornit motorul și au dispărut.
John este încă uluit de modul în care i-a fost furat SUV-ul, fără ca hoții să fie nevoiți să spargă vreun geam sau să folosească un dispozitiv de scanare a cheii.
„Nu s-au apropiat de casă pentru a intercepta semnalul cheii. Orice metodă au folosit, a fost mult mai sofisticată decât atât. Nici măcar nu au avut nevoie de un astfel de dispozitiv”, a declarat el, vizibil nemulțumit.
Acum, John a depus o plângere împotriva companiei, acuzând o „defecțiune majoră a sistemului de securitate, promovat ca fiind impenetrabil”. Totuși, producătorul mașinii nu intenționează să își asume vreo responsabilitate.
Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că nu vor investiga reclamația, susținând că furturile auto reprezintă un risc inevitabil pentru toți proprietarii de vehicule.
D.A.