Bărbat trimis în judecată după ce a înjurat și a amenințat cu toporul doi polițiști

0
360
Polițiști în misiune. FOTO Cătălin SCHIPOR

Prin rechizitoriul de marți, 21 decembrie a.c., al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, s-a dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj (două fapte) și tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzute de art.257 alin.1,2,4 C.pen. și de art.371 C.pen.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în seara de 3 decembrie a.c., la ora 16.58, în contextul intervenţiei la un apel 112 al unui echipaj de poliție din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Băneasa, pe str. Geamiei din satul Făurei, comuna Băneasa, inculpatul A.C., aflat sub influența băuturilor alcoolice, i-a amenințat pe cei doi polițiști din echipajul de intervenție că îi va omorî, le-a adresat cuvinte jignitoare, s-a îndreptat în direcția acestora având în mână un topor, s-a urcat cu picioarele pe autospeciala de poliție și a spart parbrizul acesteia, prin lovirea repetată cu pumnii, prin acțiunile sale de violență morală și fizică tulburând ordinea și liniștea publică din localitate.

Dosarul de urmărire penală a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.