Bibliotecarii din Constanța și-au expus iile și albume de cusături

0
74

Ziua Universală a Iei este marcată la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ din Constanța prin vernisarea unei expoziții.

Cu prilejul Zilei Universale a Iei, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța organizează expoziția „Pe firul cărții și al iei. Zestrea Bibliotecarilor“. Vernisajul acesteia a avut avea loc joi, 24 iunie 2021, la ora 12.00, în holul central al bibliotecii.

„Pe firul cărții și al iei. Zestrea Bibliotecarilor“ este o expoziției atipică, iar ineditul constă în faptul că piesele expuse sunt ii și alte componente ale portului tradițional, care aparțin bibliotecarilor instituției, mai exact sunt în familiile lor de cel puțin două generații, fiind cusute de către părinții sau bunicii lor. Alături de piesele vestimentare expuse, sunt prezentate și albume de cusături din colecțiile bibliotecii, materiale iconografice care ilustrează portul popular, dar și cămăși cusute în cadrul șezătorilor organizate de Asociația Cusături Dobrogene din Constanța.

Orice ie poartă o poveste. Pe ie sunt cusute povești despre viață, despre frumusețe, despre natură, cosmos sau credință. Toate aceste povești au fost spuse de către reprezentantele Asociației Cusături Dobrogene, care vor aduce un plus valoare acestei manifestări.

Evenimentul a fost transmis live pe pagina de socializare a bibliotecii.

Din partea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța, au prezentat expoziția Corina Apostoleanu și Angelo Mitchievici

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.