Biden afirmă că nu va impune carantină naţională: “Ar fi contraproductiv”

0
239
Foto: Saul Loeb / AFP / Profimedia Images

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a declarat joi, 19 noiembrie a.c., că nu va impune ”carantină naţională” în pofida evoluției rapide a pandemiei de COVID-19 în Statele Unite în ultimele săptămâni, relatează AFP.

”Nicio circumstanţă nu ar putea justifica în opinia mea o carantină naţională totală. Cred că ar fi contraproductiv”, a declarat democratul, care urmează să se instaleze pe 20 ianuarie la Casa Albă, scrie Agerpres.

SUA au înregistrat în 24 de ore, de miercuri până joi, 2.239 de decese cauzate de COVID-19, potrivit bilanţului prezentat de Universitatea Johns Hopkins.

Peste 200.146 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost identificate în acelaşi timp în ţară, cel mai grav afectată din lume. 

La data de 12 noiembrie a.c., consilierul lui Joe Biden din echipa epidemiologică privind COVID, Michael Osterholm, spunea că un lockdown național în SUA, timp de patru-șase săptămâni, ar putea să țină pandemia sub control, așa cum s-a întâmplat în Noua Zeelandă și Australia.

Osterholm, care ocupă funcția de director al Centrului de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota, declara că țara se îndreaptă spre „iadul Covid”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.