Birchall crede că unul dintre judecătorii care l-au achitat pe Mazăre trebuie anchetat: ar avea un teren retrocedat de fostul primar

0
410
Radu Mazăre - sursa foto: GSP.ro

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall atrage atenția că Inspecția Judiciară și Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii ar trebui să stabilească dacă într-adevăr judecătorul Marius Cristian Epure, unul dintre magistrații care au semnat pentru achitarea lui Mazăre, are interese directe. Concret, sursa la care face referire fostul ministru este o informație potrivit căreia judecătorul Epure și-ar fi construit o vilă în cartierul rezidențial Compozitori, pe un teren care apare în dosarul Retrocedărilor, în care fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat deja definitiv la 9 ani de închisoare cu executare.

Luni, în dosarul terenurilor din centrul stațiunii Mamaia vândute la prețuri derizorii, Mazăre a fost achitat definitiv după o primă condamnare de 6 ani și jumătate, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța, respectiv Marius Cristian Epure și Adriana Ispas, considerând că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”. „Fapta” erau mai multe infracțiuni de corupție, de care Mazăre era acuzat în rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție din Constanța.

Sper ca până la această oră cel puțin Inspecția Judiciară s-a autosesizat! Ar trebui să se autosesizeze și Secția de Judecători din CSM dar acolo e și doamna Savonea (cu gașca sa) și ma îndoiesc că se deranjează să analizeze și să vină cu măsuri, exact așa cum ar trebui o secție de judecători din CSM! Solicit ministrului justiției și noii conduceri CSM să introducă urgent pe agenda CSM această speță extrem de gravă, care afectează imaginea justiției și încrederea românilor cinstiți în instanțele de judecata. Tipul acesta de tangențe dintre magistrați și pușcăriași cu siguranță slăbesc încrederea cetățenilor în justiție. Nu este de mirare că respectivul “magistrat” este un apropiat al găștii Savonea, acest lucru fiind de notorietate publică”, scrie Birchall pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.