Biserica construită ilegal, unde ține slujbe un preot caterisit, a fost vândută de ANAF Constanța

0
10114
Terenul cu biserica a fost vândut de ANAF

La un an de la prima licitație a terenului de la ieșirea din Constanța lângă nodul rutier a Autostrăzii A4, teren care avea drept bonus o biserică fără autorizație de construcție, a fost vândut. Proprietatea imobiliară a intrat în posesia unui constănțean, persoană fizică.

În februarie 2020, chiar înainte de pandemie, ANAF a scos la licitație un „Lot teren extravilan în suprafață de 3.636 mp, categoria de folosință arabil, (…) teren parțial ocupat de construcție biserică și anexe (conform cu extrasul de carte funciară construcțiile sunt edificate fără acte), prețul de evaluare/ de pornire a licitației fiind de 208.098 lei, exclusiv TVA“.

Terenul cu tot cu biserică se află situat în extravilanul localității Constanța, la ieșirea din municipiul către localitatea Valu lui Traian, lângă nod rutier autostrada A4, județul Constanța, parcela A 853/1 lotul 2, nr. cadastral 210065, carte funciară 210065 UAT Constanța.

Pentru că la prima licitație nu s-a reușit valorificarea, un an mai târziu, pe 1 februarie a.c., ANAF a organizat o a doua licitație la sediul din Constanța. De această dată, prețul de pornire a fost de 156.074 lei, exclusiv TVA adică cu 25% mai mic față de prima licitație, așa cum prevede legea.

De data aceasta, un număr de trei persoane s-au înscris la licitație, acestea, până la data de 1 februarie depunând documentația completă, potrivit răspunsului ANAF la solicitarea FOCUS PRESS.

Bunul imobil cu tot cu biserica aferentă a fost adjudecat de către un constănțean, persoană fizică, pentru suma de 329.702 lei.

Reamintim că terenul în cauză a aparținut unei avocate care, a decis să construiască aici o mănăstire pe care să o doneze Arhiepiscopiei Tomisului. Ulterior, aceasta a cerut ca tot profitul să îi revină ei, dar Arhiepiscopia nu a stat la discuții și și-a retras oamenii.

În prezent, aici se țin slujbe, de către un preot caterisit de Arhiepiscopie:Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.