Biserica de pe trotuar rămâne, pentru moment, în picioare. Instanța va decide, peste o săptămână, dacă va fi demolată sau nu

0
1474

Judecătoria Constanța a amânat cauza privind punerea în executare a hotărârii prin care s-a decis demolarea bisericii situate pe Bulevardul Tomis, zona Macul Roșu, denumită generic „biserica de pe trotuar“.

Întrucât există o hotărâre definitivă privind demolarea construcției improvizate de pe Bulevardul Tomis, pe rolul instanței se află o contestație privind această sentință, motiv pentru care s-a dispus suspendarea demolării până la clarificarea acestei situații.

Ultimul termen din acest dosar a avut loc luni, 28 noiembrie a.c. După mai multe amânări consecutive, judecătorii au dispus amânarea, din nou, a pronunțării, pentru data de 5 decembrie a.c.

De reamintit că Primăria Constanța a cerut, inițial, instanței să autorizeze demolarea acestei construcții, care prezintă un grad ridicat de pericol, mai ales că nu are nicio structură de rezistență, nu are autorizație de securitate la incendiu, nici sistem anti-incendiu.

În urmă cu câteva luni, mai mulți preoți, în frunte cu ÎPS Teodosie, au desfășurat slujbe, înconjurați de sute de oameni, în semn de protest față de decizia luată în privința acestei construcții. Oamenii au declarat, la acel moment, că nu sunt de acord cu demolarea lăcașului de cult. Chiar și afaceristul Gigi Becali a intervenit în acest scandal.

Între timp, o altă construcție improvizată, care era folosită pe post de biserică, a ars complet în cartierul Tomis Plus, din cauza unui scurtcircuit, fapt care le-a dat unora de gândit.

Pentru moment, structura rămâne în picioare, până când judecătorii vor da un verdict final.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.