Blocaj în Vama Nădlac II: românii veniți din Germania nu știau că trebuie să stea în carantină. Mulți s-au întors înapoi

0
3532
Foto- romania.europalibera.org

Mii de mașini s-au întors în țară în weekendul trecut, prin vama Nădlac 2, situată pe autostradă. Majoritatea vin din Germania, țară aflată până acum câteva zile în scenariul verde, pentru autoritățile din România. între timp, situația s-a schimbat, iar Germania a fost adăugată pe lista țărilor de risc, dar mulți români care au vrut să vină de Paște nu au aflat.

Cei mai mulți români, întorși acasa de sărbători, spun că au aflat în vamă că vin dintr-o țară intrată pe scenariul galben, deci trebuie să intre in carantină. Mulți au hotărât să se întoarcă înapoi în Germania, scrie tvarad.ro.

„Suntem nemulțumiți, venim din Germania fără să știm că ne pune în carantină, acolo ni se fac teste de două ori pe săptămână, și aici nu suntem informați, și stăm acum de trei ore, facem mai mult la coadă decât la condus. Să le fie rușine. Avem 10 zile concediu și stăm 14 zile în carantină, cum se poate treaba asta…”, a declarat o româncă furioasă.

Cinci artere au fost deschise de politiștii de frontieră din Nădlac, pe sensul de intrare în țară. Chiar și așa, se așeapta aproximativ o oră și jumătate pentru controlul de frontieră. Apoi, toti cei care vin din țări aflate în zona galbena trebuie să treacă pe la corturile de triaj. Aici, completarea documentelor mai dureaza cel putin încă o oră.

Germania era o țară în scenariu verde până acum trei zile. Cei care nu s-au documentat, înainte de întoarcerea in țară, au aflat abia aici că ar trebui să intre în carantină. Unii s-au hotărât pe loc să plece înapoi.

Autoritățile îi sfătuiesc pe românii care vor sa vină acasă de sărbători să se informeze înainte de a pleca la drum. Situația tărilor din care vin se poate schimba și exista riscul să fie nevoiți să intre in carantină, potrivit ziarulromânesc.de.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.