Bogdan Maganu a dat în judecată, din nou, Ministerul Sănătății, după ce a anulat concursul pe care îl câștigase, la șefia Sanatoriului Mangalia

0
1917

La Curtea de Apel Constanța a fost înregistrată o nouă acțiune formulată de Bogdan Maganu, câștigătorul concursului pentru șefia Sanatoriului Balnear Mangalia, care a fost anulat de Ministerul Sănătății. Maganu solicită anularea deciziei luată la nivel ministerial și să fie pus în funcția obținută.

Pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța a fost înregistrată, vineri, 28 mai, o cerere de ”Anulare act administrativ/Suspendare act administrativ”, formulată de fostul viceprimar al municipiului Mangalia, Bogdan Maganu, care a chemat în judecată Ministerul Sănătății, dar și pe actualul director interimar al Sanatoriului Balnear Mangalia.

Instanța nu a fixat încă data primului termen, însă nu este prima acțiune de acest fel, înaintată de Bogdan Maganu. Așa cum am mai precizat și într-un alt articol, concursul pentru ocuparea postului de manager al sanatoriului a fost organizat pe data de 12 august 2020, iar Bogdan Maganu a fost desemnat câștigător pentru un nou mandat de director. Doar că Ministerul Sănătății a stabilit că acest concurs a fost organizat în mod nelegal, motiv pentru care l-a anulat. Mai departe, în funcția de conducere a fost numit, ca director interimar, Lucian Nichita, fostul director al Direcției Cultură și Sport a Primăriei Mangalia, care s-a autosuspendat de pe acest post și a preluat interimatul în conducerea sanatoriului.

În ceea ce-l privește pe Maganu, acesta a început să facă demersuri în instanță, pentru suspendarea, apoi pentru anularea ordinului ministerului, prin care s-a anulat concursul pe care îl câștigase.

Prima cerere depusă în acest sens la Curtea de Apel a fost respinsă ca nefondată, iar vineri, 28 mai, a fost depusă o altă solicitare în acest sens.

Bogdan Maganu a ocupat funcția de manager interimar al Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia din 2017, după ce a expirat mandatul lui Viorel Pascaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.