Borcea, dependent de somnifere. În perioada în care era la Poarta Albă, în celula sa au fost găsite 443 de comprimate: “În detenție s-a acutizat. Nu există zi în care să nu iau 3-4 medicamente psihotrope”

0
207

Cristi Borcea, 51 de ani, fost conducător al lui Dinamo, a dezvăluit că e dependent de medicamente psihotrope, pastile ce se eliberează doar pe bază de rețetă de către medicul psihiatru. Fostul președinte al lui Dinamo face psihoterapie pentru a scăpa de dependența de pastile și de depresia care a pus stăpânire pe el în perioada în care a fost încarcerat.

Ex-acționarul roș-albilor suferă de insomnie. De altfel, în perioada în care era închis la Poarta Albă, în celula sa au fost descoperite 443 de astfel de comprimate. Totuși, omul de afaceri avea recomandare pentru un asemenea tratament. În 2016, 443 de pastile psihotrope(Xanax, Dormicum, Diazepam etc) au fost găsite în celula sa din penitenciarul Poarta Albă, iar o anchetă a fost demarată rapid. Pe atunci exista suspiciunea că Borcea ar fi traficat acele pastile. În realitate, însă, el devenise dependent de ele pentru a-și putea păstra calmul, dar cel mai important, pentru a putea dormi. Deși acum este acasă, în siguranță, omul de afaceri nu poate renunța la pastile, însă a reușit diminuarea dozei zilnice.

Invitat în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D, Borcea a fost întrebat câte ore doarme noaptea. „Între trei și șase ore, depinde de pastilă. Nu există seară… primul șoc l-am avut în 1999, când am pierdut campionatul cu Rapid. Atunci doctorii de la echipă m-au făcut să adorm cu acupunctură. Nu există o zi în care să nu iau trei – patru medicamente psihotrope”, a declarat Borcea.

Borcea a intrat în depresie după două condamnări la închisoare

În 2014, șase dintre cei mai puternici oameni din fotbal au fost condamnați la închisoare cu executare în “Dosarul Transferurilor”. Printre ei s-a numărat și Cristi Borcea, care a primit o pedeapsă de 6 ani și 8 luni. La această condamnare s-a mai adăugat una de 5 ani pentru corupție, retrocedări ilegale de terenuri din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Deși ar fi trebuit să petreacă după gratii aproape 12 ani, în martie 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a contopit cele două pedepse, iar Borcea a avut de ispășit 7 ani și 6 luni de detenție, care s-au terminat cu aproape doi ani mai devreme, pentru că milionarul a lucrat în penitenciar și nu a avut abateri disciplinare.

„În detenție s-a acutizat foarte mult problema cu somnul. Am avut șansa, dar cu COVID-ul… mi-a trimis nașul Marius Vizer niște doctori din Hong Kong. Eu nu cred în vrăji, dar mi-au făcut 20 de minute pe spate și dormeam câte opt ore la hotel. Mi-au dat două pastile naturale… Au venit și acasă, iar într-o zi am dormit zece ore neîntors. Eu n-am mai făcut sport după COVID, dar când fac iau pastilele la jumătate. Din 2009 nu a fost nicio zi fără să dorm fără medicament psihotrop”a mai declarat fostul acționar al lui Dinamo.

Medicamentele psihotrope se administrează numai pe bază de rețetă, eliberată de medicul psihiatru. Asta pentru că majoritatea dintre ele creează dependență și au efecte adverse, conducând la probleme serioase de comportament.

Declarații complete (de la minutul 1.44.45) aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.