Brigada Antiteroristă a SRI s-a implicat în ancheta privind ameninţările aduse Maiei Morgenstern

0
75
Brigada Antiteroristă a SRI a colaborat cu Poliţia în anchetă. Foto: Profimedia Images

Brigada Antiteroristă a SRI a colaborat cu Poliţia Română în ceea ce privește ancheta referitoare la mesajele de ameninţare făcute la adresa Maiei Morgenstern directoarei Teatrului Evreiesc de Stat.

Astfel, în urma cercetărilor au fost identificate două persoane, informează IGPR.

„În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind mesajele de amenințare adresate doamnei Maia Morgenstern și Teatrului Evreiesc, au fost efectuate investigații pentru identificarea persoanei care a trimis mesajul, în colaborare cu SRI – Brigada Antiteroristă, fiind stabilită posibila adresă electronică IP, utilizată pentru transmiterea mesajelor”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Poliţia a precizat că au fost identificate două persoane, una pe raza județului Timiș, iar alta pe raza municipiului București.

„Situația în cauză este analizată și la nivelul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și DIICOT, în vederea stabilirii de elemente specifice unui act terorist, urmând a se dispune în consecință”, mai precizează IGPR.

Actrița Maia Morgenstern a depus o plângere la poliție, după ce a primit un mesaj de amenințare cu moartea pe Internet, scrie Digi24.ro

Maia Morgenstern a primit mesaje de amenințare pe care le-a făcut publice pe contul său de Facebook. Mesajul primit pe e-mail a fost semnat: „Din partea partidului AUR” și trimis de „Andrei Illarie” pe toate adresele oficiale de email ale Teatrului Evreiesc de Stat, pe care actrița îl conduce.

„Iată ce primesc de sărbătoarea de Pesach (mare sărbătoare religioasă evreiască- n.r.). Cu ocazia Zilei Teatrului”, a scris Maia Morgenstern, alături de imaginile cu textul amenințărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.