Bulevardul Tomis devine pietonal, în week-end, dacă vor aproba consilierii locali

4
4723
Bulevardul Tomis

Pentru crearea unei zone de promenadă, se propune ca Bulevardul Tomis să devină pietonal în week-end, în fiecare vineri, de la ora 18.00, și până luni, la ora 02.00. Inițiativa aparține consilierilor locali P.N.L. Constanța.

Grupul consilierilor locali P.N.L. Constanța a inițiat un proiect de hotărâre pentru ca traficul auto să fie restricționat pe Bulevardul Tomis, în fiecare week-end, potrivit Metropola Constanța.

Aleșii locali liberali își doresc ca, de la Capitol și până la Lupoaică, Tomisul să devină arteră pietonală, de vineri, ora 18.00, și până luni, ora 02.00, în cadrul unui program intitulat „Constanța Coffee Break“. Asta începând cu ultimul week-end din luna aprilie și până în ultimul week-end din noiembrie.

În acest fel, se va încuraja mișcarea în aer liber și folosirea mijloacelor alternative de transport, dar se va și crea contextul potrivit pentru desfășurarea de activități recreative atât în aer liber, cât și în cafenelele și restaurantele de pe bulevard, „contribuind la menținerea și dezvoltarea activității economice și cu caracter social din oraș“, după cum se menționează în proiectul de hotărâre.

Acesta ar urma să fie votat în viitoarea ședință a Consiliului Local Constanța, de vineri, 28 mai a.c.

Până la acest moment, niciunul dintre consilierii locali P.N.L. contactați nu au răspuns întrebărilor noastre cu privire la această inițiativă și nici purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. Informația a fost confirmată pentru Focus Press de alte surse din Consiliul Local.

V.I.

4 COMENTARII

  1. 1. Nimeni nu mai produce nimic in orasul asta. In orice zi, la orice ora, strazile sunt arhi-pline. Nimeni nu mai munceste, nimeni nu mai are un program anume.
    Ca e luni la ora 08 sau e miercuri la ora 14, nicio diferenta. Toata lumea sta in masina. A devenit un fel de hobby al bastinasilor.

    2. Toate deciziile legate de trafic, luate de minunata administratie, doar au inrautatit lucrurile. Acum se fac cozi imense si in zone in care inainte se mergea foarte bine. Eu am ajuns la concluzia ca astia urasc soferii si fac tot ce pot in ciuda lor. Sau ca ei nu stau in acest oras si ca habar nu au care sunt de fapt problemele. Ow wait..

    Asa ca eu propun altceva. Faceti toata Constanta zona pietonala. Da-le dracu de masini, mergem pe jos la mall si cafea. Pardon, la munca…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.