„Bunătate“ umană: au legat câinele în pădurea de la Viișoara, să moară de foame

2
3630
Câinele a fost găsit legat de un pom, adânc în pădure. FOTO Victor Maftei

Un nou caz de cruzime față de animale a fost înregistrat în județul Constanța. Un câine a fost găsit legat cu un zbir de un pom, adânc într-o pădure. Animalul se pare că este de multe zile acolo pentru că, de foame, a mâncat din scoarța copacului de care era legat.

Se face apel pentru găsirea și tragerea la răspundere a persoanei/persoanelor care au dat dovadă de cruzime de neimaginat. Din motive neștiute, un câine de talie mare – probabil un metis de ciobănesc mioritic a fost dus adânc în pădurea de lângă Viișoara. Aici, cu un zbir metalic, animalul a fost legat de un pom și abandonat acolo. A fost găsit în cursul zilei de 28 decembrie, întâmplător.

„Am fost contactați de către stăpânii unor câini ce se aflau la plimbare cu patrupezi lor în legătură cu un câine legat de copac, și probabil, lăsat să moară. Cu ajutorul celor de la „Negri’s Place“, câinele a fost luat de acolo și dus la veterinar și în adăpost. Urmează să vedem dacă are stăpân și vom face plângere penală în localitatea unde a fost găsit. Câinele a fost salvat și asta este cel mai important dar cineva trebuie să răspundă pentru situația asta“, a precizat Victor Maftei, dresor și deținător al școlii de dresaj canin „Lupul Alb“.

Cătălin SCHIPOR

2 COMENTARII

  1. Trebuie lasat liber și urmărit, cainele se întoarce la stăpân și așa va fi găsit. Și după dată o bătaie sănătoasă acestui nenorocit, dejecție de om!

  2. Cum fac sa-l pot vedea? Unde? Cu cine vorbesc? In urma cu niste ani (mai bine de 3 ani) mi s-a furat (era liber prin gradina si avea zgarda de curea pusa si astfel a putut fi dus de catre cineva ce l-a ademenit) un caine la fel ca dimensiuni. Raspunde la numele Haiduc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.